Conferința Internațională a Clusterilor Transilvăneni. Clustere: ecosisteme pentru inovație și afaceri noi

Date: 

Joi, 19 Sep 2019

Description: 

Conferința Internațională a Clusterilor Transilvăneni (TCIC) este un eveniment anual organizat de Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord, care are ca scop susținerea mediului economic și facilitarea schimbului internațional de cunoștințe și bune practici, oferind o platformă de colaborare intersectorială pentru abordarea provocărilor globale.

Cea de-a 5-a ediție anuală a Conferinței Internaționale a Clusterilor Transilvăneni (TCIC), care se va axa pe avantajele pe care clustere le poate aduce economiei mondiale, va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 18-20 octombrie 2019, la CREIC - Centrul de Excelență pentru Industriile Creative - o nouă unitate în oraș, dedicată în întregime inovării, educației și dezvoltării.

Până în prezent, cele patru ediții anterioare ale conferinței au adunat peste 1200 de participanți din mediul de afaceri, mediul academic, cercetare, administrație publică, 200 de vorbitori remarcabili și au oferit peste 500 de oportunități de conectare între antreprenori și furnizori de inovație din întreaga lume.

Întrucât tema centrală pentru acest an este "Clusters: Ecosystems for Innovation and New Business" și conferința va continua cu sesiunile paralele:

  • Susținerea unei colaborări eficiente. Soluții practice și abordare de afaceri nouă
  • Colaborare intersectorială pentru transformarea digitală
  • Industria 4.0 în agricultură: Urmăriți creșterea datelor
  • Afacerea creativă. Provocări cheie în industrie
  • Restabiliți energia regenerabilă

Unul dintre punctele principale ale evenimentului va fi  sesiunea de confruntare  organizată în a doua zi a conferinței. Prin intermediul platformei B2Match, participanții au posibilitatea de a-și insera propriile profiluri, precum și ofertele / cererile lor de afaceri / proiecte pentru a găsi un partener adecvat. Prin intermediul platformei, participanții pot organiza întâlniri B2B, C2C, B2C pentru a discuta posibile căi de colaborare:   https://tcic2019.b2match.io .

Cluj-Napoca, orașul gazdă, este inima Transilvaniei, cel mai dinamic oraș românesc cu o comunitate de afaceri foarte activă. Orașul are și o demografie socială, cu 37% dintre locuitori fiind sub 35 de ani.

Principalul organizator: Consorțiul Nord Clusters din Transilvania

Membrii consorțiului:  Cluster-ul Transilvania IT /  www.transilvaniait.ro   /  Clusterul de mobilier din Transilvania /  www.transylvanianfurniture.com , AgroTransilvania Cluster /  www.agrocluster.ro / ro, Transilvania Creative Industries Cluster /  http://creativetransilvania.ro , TREC - Grupul Energetic Transilvania /  www.trec-cluster.ro .

Parteneri : Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, Enterprise Europe Network, altele.  

Patronaj : Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Afacerile, Asociația Cluster Românească - CLUSTERO

Pentru mai multe informații, accesați site-ul web: http://transylvanianclusters.ro/

De asemenea, puteți vizita pagina Facebook eveniment: https://www.facebook.com/pg/clustersc

Event type: 

Conference